Schengen vizesi almak isteyen Türk vatandaşları, Türkiye’nin AB’ye bağlı olmadığından dolayı sadece geçici süreli vizelere sahip olabiliyorlar. Özellikle Yunanistan seyahatleri yapmak isteyen veya eğitim / iş amaçlı gidecek olan kişiler, nereden Yunanistan vize başvuru formu alacaklarına dair bir fikir sahibi değiller.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan vize başvuru formu sizlere direkt olarak Yunanistan Konsoloslukları tarafından sunulmaktadır. Başvurunuzu yapabilmek için öncelikle randevu almalı, daha sonrasında ise başvuru süreçlerini tamamlamanız gerekmektedir. Bu sayede ise başvuru formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurup, istenilen evrakları da yine konsolosluklara teslim etmek zorundasınız.
Yunanistan vize formunun nasıl doldurulacağını öğrenmek için tıklayın: Başvuru formu nasıl doldurulur?
Yunanistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Başvuruyu tamamlamak için Yunanistan vize başvuru formu doldurmak tabi ki yeterli değil! Yunanistan seyahatinizi gerçekleştirebilmek açısından şu belgeleri ve evrakları tamamlamak durumundasınız;
- Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, minimum 2 sayfası boş olmalı, en az 6 ay kadar geçerliliği olmalıdır.
- 2 adet yeni çekilmiş (1 aydan eski olmamalı) biyometrik fotoğraf
- Pasaportunuz eğer doluysa, gittiğiniz ülkelere ilişkin pasaportunuzun fotokopileri
- Diploma veya öğrenci belgesi
- Davetliyseniz, davet eden kişi veya kurumun davetiye mektubu
- Uçak biletleri veya diğer taşımacılıkların rezervasyonları
- Seyahat sağlık sigortası (talep edilmeyebilir.)
- İkametgah kaydı, adli sicil kaydı, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopileri
Bu evrakları tamamladıktan sonra siz de başvurularınızı gerçekleştirebilir, doğrudan bu ülkeye girişlerinizi yapabilme olanaklarına sahip olabilirsiniz.
Yunanistan Schengen vizesi kaç günde çıkar?
Evraklar tamamlandıktan ve Yunanistan vize başvuru formu doldurulup teslim edildikten sonra, yaklaşık 7 gün içerisinde tarafınıza olumlu veya olumsuz dönüşler yapılmaktadır. Bu noktada ise başvuru süreçlerini verilen takip numaraları üzerinden doğrulayabilir, bu sayede onay veya ret durumlarına ilişkin kapsamlı bilgiler alabilirsiniz.
Onay alan kişiler, doğrudan Yunanistan Konsolosluklarına giderek pasaporta işlenmiş olan vizelerini alabilirler. Tarih itibariyle sorunsuz bir şekilde Yunanistan’a giriş yapabilir, vize süreci boyunca bu ülkenin toprakları altında olma şanslarına da ulaşabilirler. Her geçen gün daha fazla kişinin ilgisini çeken Yunanistan, sunmuş olduğu imkan ve avantajlar sebebiyle ortak tercih konumunda yer almaktadır. Yunanistan vizesi alarak, başvuru süreçlerinizi tamamlayarak geçici vize sahibi olabileceksiniz. Türkiye’de pek çok vatandaş, bu tip vizeler alabilmek adına danışmanlık firmalarıyla çalışmakta ve Yunanistan konsoloslukları ile uzun soluklu bir diyalog ortamı oluşturmaktadır. Yunanistan, Türk vatandaşlarına vize alımı konusunda pek çok kolaylığı doğrudan sağlamaktadır.
Bir önceki yazımız olan Yunanistan Schengen Vizesi başlıklı makalemizde schengen vizesi, Yunanistan ve yunanistan schengen vizesi hakkında bilgiler verilmektedir.
Yorum yap